czwartek, 11 lipca 2013
zupa serowa
- 20 dag żółtego sera
- włoszczyzna
- 300 gr. serka topionego
- kostka rosołowa warzywna
- pół szklanki śmietany kremówki
- kilka ziaren ziela angielskiego
- sól i pieprz
- 2 listki laurowe
- koperek.
Włoszczyznę ugotować w osolonej wodzie, dodać kostkę rosołową, ziele
angielskie i liście laurowe. Gdy warzywa zmiękną, wyłowić ziele
angielskie i liście laurowe, następnie zmiksować warzywa w bulionie. Do
bulionu dodać serek topiony, mieszać aż serek się rozpuści. Ser żółty
zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać dozupy zamieszać. Zagęścić
zupę śmietaną, doprawić do smaku solą, pieprzem, posypać koperkiem i
grzankami.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz