czwartek, 11 lipca 2013

Ekspresowa fasolka po bretońsku

2 puszki fasoli
0,5 kg parówek
0,3kg kiełbasy śląskiej
1 duży przecier pomidorowy
kostka rosolowa (na żeberkach lub wędzonce)
warzywa suszone
vegeta sól pieprz majeranek
śmietanka12% odrobina mąki
woda ok 1 litr
Do garnka wkładamy fasole kiełbase (w ćwiartkach lub połówkach) kostki ros.i warzywa gotujemy 15 min.Parówki kroimy w plastry ok 1 cm,smażymy na chrupiąco do garnka dodajemy przecier i gotujemy chwilke dodajemy wodę żeby nie za mocno rozcięczyć.Zagotowujemy.na koniec zaprawiamy śmietanką z mąkom i doprawiamy do smaku i posypujemy roztartym w ręku majerankiem (ewętualnie pietruszką) wykładamy na talerz  dodajemy''chipsy z parówek

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz