czwartek, 11 lipca 2013

Sękacz

Ciasto;                                                                           Polewa;
3 szkl. mąki                                                        1łyżka margaryny
1 łyżeczka proszku do pieczenia                    3łyżki cukru
1 k margaryny                                                    3łyżki kakao
4 jajka                                                                 2łyżki śmietanki sł 18%
2szklanki i2 łyżki cukru
50 dag orzechow włoskich
3łyżki kakao
Mąke i proszek przesiac na stolnice dodac margaryne żółtka i 2 łyżki cukru wszystko ugnieść i podzieliś na 3 cześci.Do jednej dodać kakao i wszystko włożyc do zamrażalnika.Białka ubić z 2 szklankami cukru posiekać orzechy.Do wysmarowanej blaszki ścierać ciasto jasne ciemne dodac orzechy polać pianą i przykryć resztą startego ciasta piec 40 min.w temp.200 st.Do garnuszka włożyć wszystkie składniki polewy zagotować na małyn ogniu polewać jak ostygnie

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz