środa, 10 lipca 2013

ciasto jogurtowe

1 szklanka jogurtu naturalnego 1 jajko 3/4 szklanki cukru 1/3 łyżeczki aromatu śmietankowego 1/2 szklanki oleju 2 szklanki mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody 50g poszatkowanej gorzkiej czekolady (możemy zastąpić bakaliami) dodatkowo: cukier puder do posypania
1. Wymieszać razem mąką, proszek do pieczenia i sodę.
2. Do drugiej miski wsypać cukier, dodać jajko, jogurt, olej, aromat i wymieszać mikserem na najniższych obrotach przez 30 sekund.
3. Do mokrych składników dodać mąkę i krótko, ale dokładnie wymieszać łyżką. Dodać czekoladę, wymieszać.
4.przelewamy do foremek na babeczki pieczemy 25 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz