czwartek, 11 lipca 2013

potrawka grzybowa z miodem

3/4 kg. grzybów
2 cebule
1 ząbek czosnku
3 szt.papryki (kolorowe)
1/4 kg. fasolki szparagowej
3 łyżki masła,
1 łyżeczka curry,
1 łyżeczka mąki
1 szkl. śmietany
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżka miodósól i pieprz
grzyby oczyścić umyć i pokroić,cebule i czosnek obrać i posiekać,papryki przekroić wzdłuż usunąć gniazda nasienne,fasolkę oczyścić o odgotować w osolonym wrzątku ok.3min.grzyby usmażyć razem z cebulą i czosnkiem przez ok.10min.oprószyć je curry i mąką zasmażyć dolać szklankę wody wymieszać i zagotować dusić jeszcze pod przykryciem ok.8min.dolać śmietanę przyprawić do smaku sosem sojowym i miodem wymieszać i dusić jeszcze 5 min.na drugiej patelni usmażyć pokrojone warzywa dodać je do grzybów wymieszać doprawić solą i pieprzem mocno podgrzać od razu podawać.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz