3/4 kg. grzybów
2 cebule
1 ząbek czosnku
3 szt.papryki (kolorowe)
1/4 kg. fasolki szparagowej
3 łyżki masła,
1 łyżeczka curry,
1 łyżeczka mąki
1 szkl. śmietany
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżka miodósól i pieprz
grzyby oczyścić umyć i pokroić,cebule i czosnek obrać i
posiekać,papryki przekroić wzdłuż usunąć gniazda nasienne,fasolkę
oczyścić o odgotować w osolonym wrzątku ok.3min.grzyby usmażyć razem z
cebulą i czosnkiem przez ok.10min.oprószyć je curry i mąką zasmażyć
dolać szklankę wody wymieszać i zagotować dusić jeszcze pod przykryciem
ok.8min.dolać śmietanę przyprawić do smaku sosem sojowym i miodem
wymieszać i dusić jeszcze 5 min.na drugiej patelni usmażyć pokrojone
warzywa dodać je do grzybów wymieszać doprawić solą i pieprzem mocno
podgrzać od razu podawać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz