czwartek, 11 lipca 2013

Moja wersaja sałatki z gyrosem

1 pekinka
1 puszka kukurydzy i groszku
3 pomidory
2 ogórki zielone
1 pęczek rzodkiewki
2 cebulki szalotki
2 zupki chińskie
1 duża pierś z kurczaka
1 przyprawa do gyrosa
5 łyżek oleju
1 jogórt naturalny
1 ząbki czosnku
Mięso kroimy w kostkę,przyprawę do gyrosa mieszamy z olejem dodajemy mieso i na 2 godzine do lodówki.Czosnek trzemy na tarce i mieszamy z jogortem i solą i do lodówki(sos najlepiej uszykowac dzień szybciej).Kapustę kroimy dość drobno podobnie resztę warzyw ,dodajemy odsączony groszek i kukurydzę ,mieszamy w dużej misie. Zupy kruszymy i razem z przyprawami i parzymy w małej ilości wody .Po zaparzeniu nadmiar wody odlewamy a makaron do sałatki. Chlodzimy. Mieso krótko smażymy i studzimy potem do sałatki na koniec sos mieszamy delikatnie.Doskonałe do frytek lub ziołowego pieczywa

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz