piątek, 31 maja 2013

Toprtilla z cukinia

Składniki: - 6 jaj - 40 dag młodej cukinii - 3 łyżki mleka - 2 łyżki oleju - ząbek czosnku - szczypta rozmarynu - 3 łyżki tartego sera żółtego - sól    
Przepis: W cukiniach odciąć końce i bez obierania pokroić na cienkie plasterki. Rozgrzać olej, włożyć na niego cukinię i dusić tak, aby się nie zarumieniła, ale zmiękła. Doprawić solą, zmiażdżonym czosnkiem i rozmarynem. Jaja roztrzepać z mlekiem i mąką, wsypać szczyptę soli i wylać na gorącą cukinię. Poruszać patelnia i podważać brzegi, by masa nie ścięta spływała pod spód. Na 10 minut patelnię przykryć i wstawić do nagrzanego piekarnika. Podając kroić jak tort.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz