piątek, 31 maja 2013

parówki w nalesnikach



Składniki: - olej do smażenia - bułka tarta - 1 jajko Ciasto na naleśniki: - 1 szklanka mąki - 2 szklanki mleka - 2 jajka - 1 łyżka oleju- szczypta soli Farsz: - 6 parówek - 250 g sera żółtego - 1/2 czerwonej papryki - sól - pieprz    
Przepis: Ciasto na naleśniki: Do mąki dodać jajka, olej i szczyptę soli oraz mleko, wszystko wymieszać na gładką masę. Następnie usmażyć naleśniki na oleju. Farsz: Na każdy naleśnik położyć pół parówki, plasterek żółtego sera, kawałek papryki i posypać solą oraz pieprzem. Ciasno zawinąć. Naleśniki obtoczyć w jajku, bułce tartej i smażyć na złoty kolor.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz