Przepis:
Kotlety sojowe gotować około 5 min w bulionie z kostki do
miękkości po czym wyjąć je i odłożyć do ostygnięcia. Marchewkę,
pietruszkę, seler i paprykę pokroić w słupki, a pora w krążki. Pomidora
sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w drobną kosteczkę.
Warzywa przełożyć do garnka z bulionem, w którym gotowały się kotleciki
sojowe, dodając jeśli jest taka potrzeba więcej wody i gotować do ich
miękkości. Kotleciki sojowe pokroić w paseczki i pod koniec gotowania
zupy dodać je. Doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką i majerankiem.
Zupka powinna być dość ostra w smaku.
piątek, 31 maja 2013
flaki sojowe
Składniki:
- 1 opakowanie kotletów sojowych
- 1 kostka warzywna
- 1/2 papryki czerwonej
- 1 pomidor
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- mały kawałek selera lub 2 gałązki selera naciowego
- około 10 cm pora (białej części)
- ziele angielskie
- liść laurowy
- majeranek
- papryka ostra
- sól
- pieprz
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz